Un deputat român solicită oficial autonomia Transilvaniei, după modelul Cataloniei

Biro-Zsolt

Biro Zsolt, deputatul UDMR de Mureș, este de părere că soluția rezolvării conflictului dintre români și maghiarii din România este autonomia, notează b1.ro.

Acesta a scris într-un mesaj în limba maghiară pe Facebook că cea mai bună cale este autonomia, oferind exemplul Spaniei, dar și al Italiei prezentând situația din regiunile Catalonia, respectiv Lombardia şi Veneto.

„Autonomia este soluția! Catalonia, Lombardia, Veneto — cele trei regiuni europene, care sunt cele mai vizibile astăzi (dar putem continua cu aspirațiile regionale crescânde, indiferent dacă ne gândim la scoțieni, irlandezi sau la un partid regional din Silezia, Polonia), care transmit și astăzi un mesaj important din Transilvania. Pe baza tendinței și a atitudinii statelor naționale europene, se poate trage concluzia că ceea ce am subliniat întotdeauna în zona Transilvaniei și, în special, în țara secuilor, este acum din ce în ce mai deschis pentru actorii politici europeni renumiți, și anume că autonomia este legitimă și pozitivă”, a scris deputatul UDMR.

Acesta a prezentat și o hartă în care Ținutul Secuiesc apare „desprins” de teritoriul României.

Lasă un răspuns