Un fost consilier al lui Poroșenko este supus perchezițiilor

86_main

Fostul consilier independent al ex-președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, candidatul la funcția de deputat din partea Partidului „Solidaritatea Europeană”, Iurii Biriukov, este cercetat penal, anunță serviciul de presă al acestei formațiuni politice. Partidul apreciază aceste acțiuni drept presiune politică.

„Partidul  „Solidaritatea Europeană” consideră că perchezițiile la care este supus Iurii Biriukov, un cunoscut voluntar și activist civic, care au început astăzi (26 iunie) printr-o hotărâre judecătorească nemotivată, reprezintă acțiuni de presiune politică și persecuții din motive politice”, se arată într-un comunicat de presă a partidului.

Roman Truba, șeful Biroului de Stat de Investigații din Ucraina, a confirmat că perchezițiile întreprinse la domiciliul lui Iurii Biriukov nu sunt dirijate politic.

Potrivit experților ucraineni nu este exclus ca percheziția să fie legată de scandalul răsunător de corupție în care persoane cu funcţii înalte în statul ucrainean au complotat cu oficiali din concernul „Ukroboronprom”, câștigând milioane de grivne în urma achizițiilor de piese de contrabandă din Federația Rusă.

Lasă un răspuns