Un fost președinte al României este acuzat de crime împotriva umanității

23747582

Fostul președinte al României Ion Iliescu este de astăzi inculpat în dosarul Revoluției din 1989. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu. În urmă cu an, cei doi deveneau suspecți în dosar, transmite Digi24.

Fostul președinte este acuzat de crime împotriva umanităţii. Procurorii au luat aceeași decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).

Potrivit procurorilor, „prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartușe.”

Astfel, în urma acestor evenimente au rezultat 862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, dar și vătămări psihice. 

„Inculpaţii Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu ar dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate și emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar participat la dezinformarea și diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceaușescu și ar acceptat și asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor”, arată procurorii în rechizitoriu.

Lasă un răspuns