Un grup de intelectuali români din Cernăuţi participă în judeţul Constanţa la “Diaspora stival”

În perioada 17-24 august, in staţiunea Eforie Nord, judeţul Constanţa, se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Programului “Diaspora Estival”.

Evenimentul, destinat exclusiv românilor din afara graniţelor ţării, este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi are ca principal obiectiv organizarea unor ateliere de lucru, structurate pe diferite domenii, cum ar fi: Afirmarea identităţii culturale şi dreptul la educaţie; Rolul diasporei române în promovarea inovaţiei şi dezvoltării durabile în România; Integrare prin mass-media şi dialog intercultural; Integrare socială şi economică. O perspectivă a comunităţii româneşti.

Potrivit organizatorilor, ca element de noutate, în cadrul programului a fost introdus un seminar de formare în domeniul managementului de proiect, accesare de fonduri europene, transfrontaliere, publice şi nerambursabile. Programul “Diaspora Estival”, la care participă şi un grup de intelectuali români din regiunea Cernăuţi, membri ai asociaţiilor culturale româneşti, reprezentanţi mass-media, profesori de română, are drept scop crearea unei reţele de comunicare şi informare în beneficiul românilor de peste hotare, oferind ocazie participanţilor şi invitaţilor de a identifica soluţii adecvate pentru rpoblemele comunităţii prin organizarea unei serii de consultări între reprezentanţi ai autorităţilor centrale din România, mediul asociativ românesc şi mass-media.

Cor. nostru

Добавить комментарий