Un grup de români bucovineni participă la „Micul Dejun cu Rugăciune” de la Kiev

dejun

Un grup de români bucovineni fac parte din delegaţia regiunii Cernăuţi, care participă astăzi la  „Micul Dejun cu Rugăciune”, organizat la Kiev. Evenimentul are loc la Casa Ucraineană din capitală şi este dedicat celei de 1030-a aniversări  de la creştinarea Rusiei Kievene. Din cadrul delegaţiei regiunii fac parte şi câţiva  etnici români. Este vorba despre preşedintele Consililui Reagional Cernăuţi, Ion Muntean, medicul Aurel Roşca, avocatul Iosif Cernuşca, precum şi Liubov Godniuc, deputat în Consiliul Regional (româncă pe linia mamei), Ecaterina Huţuleac, ex-preşedinte al Consiliului Raional Storojineţ, care a văzut lumina zilei în satul Corceşti şi este o bună cunoscătoare a limbii române.

De asemenea, la Micul Dejun cu Rugăciune participă Secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, Oleksandr Turcinov, șefii bisericilor ucrainene, organizaţiilor religioase, deputați, diplomați, șefii misiunilor diplomatice străine.

Un oaspete special al micului dejun este actorul american Stephen Baldwin. În total, aproximativ 700 de invitați din 15 țări au fost invitați să participe la eveniment. Preşedintele Petro Poroşenko şi premierul Volodymyr Groisman au anunţat că se vor alătura evenimentul ceva mai târziu.  Este de așteptat ca președintele Petro Poroșenko și premierul Volodymyr Groisman să ajungă mai târziu la eveniment.

dejun.

Lasă un răspuns