Un început de an şcolar cu oaspeţi dragi şi amintiri frumoase

DSC_0136

DSC_0136O nouă pagină, poate cea mai frumoasă în istoria Gimnaziului românesc nr. 6 din oraşul Cernăuţi va fi înscrisă în albumul amintirilor elevilor şi profesorilor de la această instituţie românească de învăţământ din centrul urbei cernăuţene.  Prezenţa unor personalităţi marcante şi oaspeţi deosebiţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi oaspeţi din România la deschiderea noului an de învăţământ 2014-2015 înseamnă foarte mult pentru acest minunat gimnaziu.

Elevii şi corpul didactic, adunaţi la careul festiv din faţa şcolii, au fost felicitaţi de către directorul gimnaziului domnul Ion Ignat cu începerea noului an de învăţământ, el mulţumindu-le oaspeţilor prezenţi la sărbătoare şi mecenaţilor care au contribuit la crearea unei imagini frumoase a instituţiei de învăţământ pe parcursul anului trecut, amintind, totodată, şi de evenimentele sumbre din Estul Ucrainei.

Evenimentul de la Gimnaziul românesc nr. 6 din Cernăuţi a obţinut o pondere mult mai mare şi datorită faptului că la deschiderea noului an de învăţământ a fost prezent domnul Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici, doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi, care cu multă plăcere au venit să se bucure împreună cu tinerii români din oraşul copilăriei marelui Eminescu de această primă zi de şcoală – Ziua cunoştinţelor. Alături de oaspeţii români la sărbătoarea primului clopoţel de la Gimnaziul românesc din centrul regional au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei regionale şi orăşeneşti de învăţământ Cernăuţi, care au transmis mesaje de felicitare corpului didactic şi elevilor, înmânându-le unora diplome de menţiune.

Timizi, dar frumoşi şi curioşi, cei 17 românaşi care au venit pentru prima dată în clasa întâi la Gimnaziul românesc din Cernăuţi au recitat versuri şi interpretat cântece, apoi au primit cadouri din partea semenilor mai mari, care i-au condus de mânuţe spre clasă pentru a participa la prima lecţie din viaţa lor prezentată de doamna învăţătoare Valentina Grişco. Bucuriile micuţilor nu s-au terminat la careul festiv, pentru că aceştia au fost vizitaţi la prima lecţie şi de oaspeţii români – domnul Ministru Bogdan Stanoevici şi doamna Consul General Eleonora Moldovan împreună cu conducerea şcolii şi reprezentanţi ai direcţiei regionale de învăţământ, care au dialogat cu elevii oferindu-le micuţilor în dar câte un abecedar.

Această primă zi de şcoală din noul an de învăţământ 2014-2015 va rămâne pentru totdeauna în amintirile elevilor de la Gimnaziul nr. 6 din oraşul Cernăuţi. Un început de an şcolar cu oaspeţi dragi şi urări dintre cele mai frumoase, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţii acestora şi dascălii lor.

Vitalie ZÂGREA

Lasă un răspuns