Un infractor ucrainean care şi-a înscenat moartea a fost prins trăind în lux într-un castel din Franţa

Screenshot_1
Pentru a scăpa de problemele cu legea, cetățeanul ucrainean şi-a înscenat moartea şi s-a făcut nevăzut. Dar, în loc să se ascundă într-o ţară din lumea a treia, el a ales o cale mult mai curajoasă. Istoria bărbatului şi modul în care a ales să-şi trăiască viaţa clandestină au uimit pe toată lumea. Într-un final, alegerile sfidătoare pe care le-a făcut i-au adus sfârşitul.
Bărbatul era bănuit de autorităţile ucrainene că pusese la cale o operaţiune complexă de fraudă şi spălare de bani la nivel internaţional. A fost arestat, însă ce s-a întâmplat după aceea este învăluit în mister. Din câte se pare, ucraineanul, care avea o avere impresionantă, şi-a folosit influenţa pentru a obţine un certificat de deces. După ce avocaţii lui au prezentat certificatul autorităţilor ucrainene, bărbatul s-a făcut nevăzut. Probabil că lucrurile ar fi rămas aşa, dacă nu ar fi făcut un gest sfidător. Vrând să aibă o locuinţă pe măsura averii sale, bărbatul a achiziţionat un castel în Franţa.
Însă autorităţile franceze s-au sesizat după ce au observat o serie de tranzacţii suspecte privind Castelul Rochepot, din departamentul Côte-d’Or. Poliţiştii au demarat o investigaţie şi au descoperit că Rochepot fusese cumpărat cu 3 milioane de euro de o companie din Luxemburg. Potrivit autorităţilor franceze, „proprietarul şi beneficiarul acestei companii era un cetăţean ucrainean suspectat de corupţie la nivel înalt”. Poliţia franceză a cerut ajutorul Europol, fiindcă acest caz avea acum o anvergură internaţională.
Alături de forţele de poliţie din Luxemburg şi Ucraina, poliţia franceză a început să-l vâneze pe bărbat. Aşa s-a descoperit că ucraineanul era teafăr şi sănătos şi ducea „un stil de viaţă luxos”, la castelul din Franţa. Până la urmă, bărbatul a fost prins pe 16 octombrie, în oraşul Dijon. Oficial, identitatea suspectului nu a fost făcută publică. Însă, potrivit Bloomberg, purtătoarea de cuvânt a procurorului general al Ucrainei a declarat că statul ucrainean va încerca să obţină extrădarea lui Dmytro Malinovski din Franţa.

Добавить комментарий