Un mercenar din Chişinău care a luptat în estul Ucrainei, condamnat la trei ani de închisoare

646x404

Un mercenar din Chişinău care a luptat în estul Ucrainei de partea separatiştilor a fost condamnat la închisoare. Acesta scăpase iniţial de pedeapsă, însă la insistenţa procurorilor a fost condamnat la trei ani de detenţie, transmite adevărul Moldova.

În toamna anului trecut, Procuratura municipiul Chişinău de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au identificat şi reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, bănuit de mercenariat.

Acesta s-a dovedit a fi locuitor al Capitalei în vârstă de 45 ani. El a fost învinuit că în perioada iunie 2015 – martie 2017 ar fi fost încorporat în calitate de mercenar în cadrul formaţiunii militarizate „Первая Славянская бригада” din regiunea Doneţk.

Prin sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru din 3 noiembrie 2017, inculpatul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, fiind eliberat din arest.

Considerând sentinţa prea blândă, procurorii au contestat-o. Recent, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului, inculpatul fiind condamnat la trei ani închisoare cu executare.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Lasă un răspuns