Un munte de bani pentru proiecte transfrontaliere

descărcare

Programul urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate intre entități aflate de pe o parte și de cealaltă a graniței României și Ucrainei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Autoritate de Management a Programului Operational Comun Romania – Ucraina 2014-2020, a lansat doua apeluri de proiecte, iar in acest context, Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operational Comun Romania – Ucraina 2014-2020 organizeaza o sesiune de informare pe 15 ianuarie, incepand cu ora 9.00, in Sala „Stefan cel Mare” a Consiliului Judetean Suceava pentru potentialii beneficiari ai acestei linii de finantare.

Apelul 1 se adreseaza proiectelor HARD (proiecte a caror componenta de infrastructura depaseste 1.000.000 euro), iar alocarea financiara totala disponibila este 19.100.000 euro. Apelul 2 se adreseaza proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructura sau a caror componenta de infrastructura are o valoare mai mica de 1.000.000 euro), iar alocarea financiara totala disponibila este 17.000.000 euro. Data limita pentru depunerea on-line a aplicatiilor este 3 mai, ora 16.00. Aplicatiile vor fi depuse si in format print.

Cine poate obtine finantare

Potentialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul RO-UA sunt autoritati regionale, judetene si locale, institutii publice, institutii de invatamant, institutii culturale, ONG-uri, institute de cercetare, sau alte organizatii relevante pentru fiecare prioritate inclusa in apeluri, avand sediul in aria programului în Ucraina (regiunile Odesa, Ivano-Frankovsk, Transcarpatia, Cernauti) și Romania, (judetele Suceava, Botosani, Tulcea, Maramures si Satu Mare).

Programul RO-UA urmareste selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate intre entitati aflate de pe o parte si de cealalta a granitei, care sa aduca beneficii comunitatilor din zona de frontiera in domenii ca educatie, cercetare, mostenire culturala comuna, transport, sanatate, situatii de urgenta si prevenirea si lupta impotriva criminalitatii organizate.

Maura ANGHEL

Lasă un răspuns