Un nou conflict bisericesc. Filaret a reanimat Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Kievului) (VIDEO)

99794d5-filaret

„Patriarhul onorific” Filaret a convocat joi la Kiev „Sinodul local al Patriarhiei Kievului”, în cadrul căruia s-a luat decizia de a reanima Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Kievului), structură bisericească ce ar fi trebuit să se dizolve în Biserica Ortodoxă Autocefală a Ucrainei, recunoscută de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol și condusa de Mitropolitul Epifanie.

În special „sinodul Patriarhiei Kievului” a anulat decizia „Sinodului unificator”, al Ortodoxiei din Ucraina, care a avut loc la 15 decembrie 2018 în catedrala Sfânta Sofia din Kiev. Adepții patriarhului Filaret susțin că nu a existat un sinod al Patriarhiei Kievului, ci o colectare de semnături pentru rezoluția sinodului local.

„În Ucraina va exista trei biserici ortodoxe — Biserica Ortodoxă Ucraineană subordonă Patriarhie de la Moscova, Biserica Ortodoxă Ucraineană care a primit tomosul cu privire la autocefalie, însă rămâne în subordinea Patriarhiei Constantinopolului… Va continua să funcționeze și Biserica Ortodoxă Ucraineană Independentă”, a subliniat Filaret.

Anterior Filaret a declarat că decizia privind încetarea activității BOU (PK) nu a fost depusă la organele juridice competente, prin urmare, Patriarhia Kievului continuă să existe.

D9gF8qYW4AE1q2Y

Добавить комментарий