Un nou conflict diplomatic dintre Ucraina și Ungaria

????????????????????????????????????

Relațiile dintre Ucraina și Ungaria se răcesc pe zi ce trece, nefiind exclus un conflict diplomatic de amploare.

Un nou incident diplomatic a izbucnit între oficialitățile din Ucraina și Ungaria, cauza reprezentând-o interzicerea accesului la deschiderea unei școli maghiare pentru secretarului de stat pentru politici naționale.

Publicația „Adevărul European”, a relatat că pe data de 3 septembrie Arpad Potapy programase să participe la ceremonia de deschidere a școlii №10 din Ujgorod. Unitatea școlară fusese reconstruită cu sprijin financiar din partea guvernului maghiar.

Din cauza unei decizii recente de a interzice intrarea străinilor în Ucraina, sosirea secretarului de stat maghiar a fost împiedicată. Consulul maghiar Laszlo Kuti a declarat că Ucraina ar fi putut face o excepție pentru delegația guvernamentală din Budapesta condusă de Potapy, dar nu a dorit să facă acest demers.

„Așteptam oaspeți din Ungaria pentru acest eveniment, dar, din păcate, la câteva sute de kilometriaici (în Kiev) cineva a decis că sosirea delegației guvernului maghiar este cea mai mare amenințare la adresa situației epidemiologice. Din această cauza delegația n-a sosit la Ujgorod”, a spus diplomatul la ceremonie.

FOTO: zakarpattya.net.ua

Добавить комментарий