Un nou focar de rujeolă la Hliboca

rujeola

Un nou focar de rujeolă a fost depistat la Hliboca. 8 elevi au fost internați la spital cu diagnosticul preliminar de rujeolă. Autoritățile sanitare anunțau la începutul săptămânii că la Cernăuți sunt înregistrate 141 de cazuri de rujeolă: 120 la copii și 20 la adulți.

Săptămâna trecută un focar de rujeolă a fost semnalat și în raionul Putila. În ceea ce priveşte măsurile de prevenire a bolii, medicii au mers la fiecare familie unde au fost constatate cazuri de rujeolă, dar şi la vecinii acestora, şi au recomandat imunizarea persoanelor care locuiesc în casele de acolo.

Rujeola sau pojarul este o boala extrem de contagioasă, provocată de virusul rujeolic, şi care poate da complicaţii grave, de la pneumonie, miocardită şi pericardită, până la meningită, encefalită şi orbire, prin deficit sever de vitamina A. Mortalitatea asociată rujeolei este mai ridicată în cazul bebeluşilor şi copiilor mici, mai ales dacă aceştia nu au fost niciodată imunizaţi împotriva virusului rujeolic. Vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de prevenţie a acestei boli.

Lasă un răspuns