Un oficiu pentru comunitatea armeană din regiunea Cernăuți

5 08 2019 LC site BISERRICA ARMEANA

La finele lunii iulie, Uniunea armenilor din Ucraina în regiunea Cernăuți a primit o încăpere pentru oficiu, scrie AnalitikaUA.net. După cum a menționat președintele acestei societăți național-culturale, Viktor Davidovici, în timpul imediat următor se planifică crearea unei organizații pentru tineret și un comitet al femeilor.

Domnul Viktor Davidocici a ținut să menționeze: „Comunitatea armenilor din Cernăuți este una dintre cele mici din Ucraina, însă în viața social-culturală a regiunii ea deține un loc destoinic. Avem biserica noastră, o școală duminicală. Societatea întreține relații de prietenie cu organizațiile armene nu numai din Ucraina, ci și din Polonia, România. Împreună realizăm multe proiecte interesante”.

Ediția AnalitikaUA.net subliniază că primul primar al orașului Cernăuți a fost armeanul Iacob von Petrovici.  Vom adăuga: vestitul compozitor, Carol Miculi, cel care a fost pasionat de românesc din Bucovina, a compus cântece pe versuri de poeți români și a descoperit talentul extraordinar al lui Ciprian Porumbescu, a avut origini armene. Este omagiat de ambele popoare.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

5 08 2020 LC site C.Miculi

Lasă un răspuns