Un participant al operațiunilor militare din Donbas locuiește într-o casă care se poate dărâma în orice moment

10981goliato.Still001

Casa lui Dmitro Savciuc, participantului la operațiunile militare din Donbas, în vârstă de 21 de ani, se poate dărâma în orice moment.  „În casă pretutindeni sunt crăpături destul de serioase prin care pătrunde vântul rece din afară” –  transmite TRC „Bucovina”.

Originar din satul Borivți, raionul Chițmani, Dmitro a moștenit locuinţa de la străbunica sa.

Când avea 3 ani, Dimitro a fost abandonat de mama sa, astfel, educația a rămas pe umerii tatălui său care a murit în urmă cu patru ani.

Semnând un contract, Dmitro s-a înrolat în Forțele Armatei ucrainene. În timpul bătăliei din estul țării a fost rănit în urma exploziei unei mine. După un tratament de lungă durată militarul a fost externat din spital, însă rănile primite au dus la invaliditate.

Întorcându-se la casa părintească, care era lipsită, practic de cele mai necesare comodități, tânărul nu a cutezat să apeleze la ajutorul autorităților locale. Primarul satului Borivți cunoaște condițiile de trai al lui Dmitro, însă spune că în bugetul local nu sunt bani suficienți pentru procurarea unei noi locuințe fostului militar. Administrația raională de Stat Chițmani la fel se plânge de lipsa banilor, recunoscând faptul că ei cunosc despre lipsa condițiile de trai ale tânărului, care practic a devenit om al străzii.

În timpul de față invalidului de război, Dmitro Savciuc este susținut doar de câțiva voluntari și de foștii colegi militari.

Lasă un răspuns