Un polonez adult născut fără una dintre mâini a beneficiat de o grefă (VIDEO)

Screenshot_1

Chirurgii polonezi de la Spitalul universitar din Wroclaw pentru prima dată în istorie au grefat mâna unui bărbat de 32 de ani născut cu un braț care se oprea la încheietură, relatează TSN.

„Este prima grefă din lume la un membru superior al unui bărbat cu o malformație congenitală. Este vorba despre un om adult care a trăit 32 de ani fără acest membru”, a declarat medicul Adam Domanasiewicz, șeful echipei de chirurgi, în cadrul unei conferințe de presă transmise de canalul privat Polsat News, citat de Agerpres.

Mâna grefată provine de la un donator decedat. Grefa a fost realizată la 15 decembrie. Câteva zile după operația care a durat 13 ore mâna a rămas imobilă, dar acum după patru luni pacientul a reușit să-și miște degetele.

Această operațiune „deschide posibilități cu totul noi pentru sute de mii de oameni din lume care se nasc fără un membru și care sunt condamnați să poarte proteze”, a spus dr. Domanasiewicz. Potrivit acestuia, grefe similare au fost realizate până în prezent numai la nou-născuți siamezi în Indonezia și în Canada.

Добавить комментарий