Un regizor român pune un spectacol la Cernăuți

omu_de_zapada_02

Ideea schimbului de regizori între teatrele din Ucraina și România a fost realizată cu succes de regizoarea principală a Teatrului muzical-dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuți, Ludmila Skripka, care în decursul a două stagiuni a pus în scenă două spectacole cu trupa de actori de la Botoșani. Cu unul din aceste spectacole Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a prezentat și la Cernăuți.
Acum a venit rândul unui regizor român să monteze un spectacol cu trupa de actori cernăuțeană. De fapt, la Cernăuți a sosit un tandem – regizorul Radu Ghilaș și pictorul Sebastian Rațiu de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Împreună cu actorii cernăuțeni ei pun în scenă basmul muzical cu conținut filozofic „Omul de zăpadă, care dorea să facă cunoștință cu Soarele”. Piesa este semnată de dramaturgul Matei Vișnec, cunoscut nu numai în România, ci și în Europa. Una din lucrările sale au fost puse în scenă chiar în Franța.
Spectacolul „Omul de zăpadă, care dorea să facă cunoștință cu Soarele” este primul în Ucraina, pus în scenă după creațiile lui Matei Vișnec. Premiera va avea loc la 15 septembrie.

Добавить комментарий