Un român și un ucrainean trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări ascunse în bușteni

01

La mai bine de cinci ani din momentul în care au fost descoperite peste 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă aduse în România din Ucraina într-un transport de buşteni, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au reuşit să finalizeze ancheta.

În dosarul care va fi analizat de Tribunalul Botoşani vor fi judecaţi Vasile Sorin Nicoară şi ucraineanul Iurii Vasilovici Kuzmeniuk, dar şi două societăţi comerciale. Este vorba de Bernar Prod SRL din Dorneşti, administrată de Vasile Sorin Nicoară, respectiv Fuel Solution Concept SRL Bucureşti, o firmă cu acţionariat ucrainean.

Prejudiciul adus statului român în acest caz se ridică la 1.088.000 de lei.

Cele 106.432 de pachete cu ţigări marca Jiu Ling au fost introduse în buşteni încărcaţi în trei vagoane dintr-o garnitură de 70 de vagoane care avea ca destinaţie firma Scweighofer. Marfa din cele trei vagoane venea din Ucraina şi avea ca destinaţie depozitul Bernar Prod SRL din Dorneşti. Buştenii cu ţigări proveneau de la firma KUSMENIUK din localitatea Ivano – Frankivsk, strada Tiudivska nr. 29 şi ar fi trebuit să ajungă la Fuel Solution Concept SRL Bucureşti, o firmă cu acţionariat ucrainean.

Buştenii, de dimensiuni mari, erau scobiți pe interior astfel încât mai rămăseseră din ei scoarţa şi puţin lemn. În compartimentul realizat astfel au fost introduse în suluri ambalate în plastic pachetele de ţigări. Ulterior, capetele trunchiurilor erau “căpăcite”, pentru a crea impresia că buşteanul este intact.

Mai trebuie spus că administrator al firmei Bernar Dornești este Vasile Nicoară, un afacerist cu legături în mai multe medii, inclusiv pe linia parchetelor şi a instanţelor de judecată, ceea ce ar putea fi o posibilă explicaţie pentru tergiversarea soluţionării dosarului.

Ţigările de contrabandă au fost descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicșani, iar la acţiunea de control au participa atât lucrători vamali cât şi poliţişti de frontieră.

Monitorul de Suceava

contrabanda-tigari-busteni

1533813765623_3-e1533813875181

 

Lasă un răspuns