Un tânăr de 22 de ani s-a căsătorit cu o bătrână de 80 de ani pentru a scăpa de armată

căsătorie

La Vinnyțea, un tânăr  de 22 de ani s-a căsătorit cu o bătrână în vârstă de 80 de ani, pentru a certifica la comisariatul militar că are dreptul de a fi scutit de satisfacerea serviciului militar în termen, notează Vinnyțea.info.

Tânărul urma să se prezinte la comisariat pe 25 octombrie, însă pe 31 octombrie el a înregistrat căsătoria cu o pensionară de 80 de ani. El a prezentat la comisariat o adeverință pentru a demonstra că soția lui este invalidă și are nevoie de îngrijiri. În schimb, conducerea comisariatului militar consideră căsătoria fictivă și intenționează să se adreseze instanței de judecată.

La 1 octombrie în Ucraina a demarat campania de recrutare a tinerilor în armată din această toamnă. Pentru organizarea și desfășurarea campaniei de recrutare în condiții optime, din buget au fost alocate 34,4 milioane grivne. Planul privind recrutarea a fost îndeplinit în proporție de 75%.  Cei mai reduși indici privind recrutarea au fost înregistrați în regiunile Herson și Cernăuți.

La nivel național, 40% dintre recruții care au primit citația, nu s-au prezentat la comisariatele militare. Conform legislație în vigoare, persoanele care se eschivează de la armată,  riscă pedepse administrative  sau penale.

Lasă un răspuns