UNESCO a introdus borşul ucrainean în lista Patrimoniului Cultural Imaterial

1 07 2022 F 3

Comitetul Interguvernamental pentru Protecția Patrimoniului Cultural Imaterial, la solicitarea Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei, a inclus elementul „Cultura gătirii borșului ucrainean” în lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial, care necesită protecție imediată.  Despre aceasta a declarat ministrul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei, Oleksandr Tkacenko.

„Bătălia pentru borș a început înainte de război. Și oricât de mult n-ar spune Maşa Zaharova (purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe – n.r.) că „cărțile culinare au fost interzise, ​​iar rețeta ținută în secret” și în general borșul nostru este „o manifestare a extremismului și a nazismului”, această „manifestare a extremismului” este acum oficial ucraineană și sub protecția oficială a UNESCO”, a scris Oleksandr Tkacenko în Telegram.

Ministrul a mai adăugat că Ucraina este bucuroasă să împartă borşul şi rețetele sale cu toate țările civilizate ale lumii.

Reamintim că în decembrie anul trecut, Rada Supremă a înregistrat un proiect de rezoluție privind instituirea Zilei Borșului în Ucraina. Autorii ideii au remarcat că introducerea Zilei Borșului va asigura protecția patrimoniului cultural și promovarea culturii ucrainene în lume.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий