Ungaria nu susține aderarea Ucrainei la UE până când Kievul nu va retrage Legea învățământului

peter-szijjarto

Ungaria nu susţine aderarea Ucrainei la UE până când Kievul nu va retrage Legea învăţământului, care încalcă drepturile minorităţii maghiare.

Despre acesta a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale, în urma întâlnirii țărilor Parteneriatului Estic la Bruxelles din data de 24 noiembrie 2017.

„Nu vom susţine aderarea Ucrainei la UE și NATO deoarece Kievul a ignorat drepturile minorităților naționale și într-o manieră grosolană a încălcat Acordul de asociere dintre UE și Ucraina, care a intrat în vigoare la începutul lunii septembrie”, a declarat Szijjártó, conform glavcom.ua.

Ministrul statului vecin a precizat că dacă Ucraina vrea într-adevăr să se apropie de Europa și NATO, va trebui să retragă Legea învăţământului. Numai în acest caz, statul ucrainean poate conta din nou pe susținerea deplină a Ungariei, a spus oficialul ungar, adăugând că țara sa „nu va sacrifica comunitatea maghiară din regiunea Transcarpatia pe altarul politicii mondiale”.

Lasă un răspuns