Ungaria pune trei condiții Ucrainei pentru reluarea sprijinului acordat

2090699

După ce Comisia de la Veneția a publicat recomandările cu privire la legea Învățământului din Ucraina, Ungaria a pus condiții Kievului pentru reluarea sprijinului acordat de Budapesta în parcursul european al țării noastre, transmite „Adevărul European”, citând o declaraţie a ministrului de externe ungar, Péter Szijjártó.

Potrivit lui Szijjártó, acțiunile Ucrainei trebuie să respecte pe deplin așteptările UE și ale Comisiei de la Veneția, în special în ceea ce privește noua lege a Învățământului, dacă aceasta crede la modul cel mai serios în aspirațiile sale privind integrarea euro-atlantică.

În opinia lui Péter Szijjártó, decizia Comisiei de la Veneția, publicată luni, este foarte clară, iar recomandările pe care le conține nu pot fi interpretate în mod nedeslușit.

Ministrul ungar a precizat că documentul publicat de Comisia de la Veneţia arată în mod clar că „decizia corectă ar fi modificarea articolului 7, care se referă la limba de predare în sistemul de învățământ.

În acest caz, Budapesta are trei așteptări din partea autorităților ucrainene: să nu limiteze drepturile deja existente, să poarte negocieri cu minoritățile naționale din Ucraina și să pună în aplicare pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția.

Lasă un răspuns