Uniunea Europeană a hotărât să înăsprească regimul fără vize pentru cetățenii Ucrainei

890_450_5e14aea5bbb1e

Uniunea Europeană a hotărât să înăsprească regimul fără vize pentru cetățenii Ucrainei. Potrivit publicației „Obozrevateli”, din anul 2021 cetățenii ucraineni vor fi nevoiți să treacă un control suplimentar pentru a intra în zona Schengen.

După cum s-a menționat, modificările sunt cauzate de lansarea sistemului de autorizare de intrare, în vigoare pentru țările ai căror locuitori sunt scutiți de cerințele de viză. Oricine intenționează să viziteze țările Schengen va trebui să se autorizeze într-un astfel de sistem.

Începând cu 2021, cu cel puțin 96 de ore înainte de plecare, va trebui de completat un formular-online. Cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani vor trebui să plătească 7 euro. Pentru ceilalți, procedura va fi gratuită.

În afară de ucraineni, noua lege va afecta și cetățenii din Canada și Marea Britanie.

Regimul liberalizat de vize între Uniunea Europeană și Ucraina a început să funcționeze la 11 iunie 2017. Ucrainenii se pot afla în spațiul Schengen nu mai mult de 90 de zile timp de șase luni. Cu toate acestea, ei nu au dreptul la muncă sau la studii în Europa. UE a amenințat în repetate rânduri Ucraina cu pierderea regimului fără vize din cauza ineficienței reformelor anticorupție. (S.B)

Добавить комментарий