Uniunea Europeană, îngrijorată de activitatea militară rusă de lângă Ucraina

6d6eb5490ef6aaaa8f48a9903939afdc846d0491

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis sprijin «neclintit» din parte Uniunii Europene pentru Kiev şi, în acelaşi timp, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu mişcările de trupe ruse lângă Ucraina.

«Urmărim cu profundă îngrijorare activitatea militară rusă în jurul Ucrainei», a postat pe Twitter Josep Borrell după o conversaţie la telefon cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, relatează AFP.

«Sprijinul neclintit al UE pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei», a adăugat el.

Josep Borrell a făcut cunoscut că va discuta cu şeful diplomaţiei de la Kiev şi cu miniştrii de externe din cele 27 de ţări ale UE în cursul unei reuniuni în aprilie.

Preşedintele american Joe Biden a exprimat săptămâna trecută «sprijinul neclintit» al SUA pentru suveranitatea Ucrainei într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelenskyi, a comunicat Casa Albă.

«Preşedintele Biden a afirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea», a declarat Casa Albă.

Ucraina a acuzat recent Rusia că masează trupe la graniţele sale nordice şi estice, precum şi în Peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014.

Kremlinul nu a negat recentele mişcări de trupe, dar a insistat că «nu ameninţă pe nimeni».

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий