Uniunea Europeană va aloca fonduri pentru combaterea corupției în Cernăuți (VIDEO)

1499688370_img_3006

Uniunea Europeană este dispusă să contribuie la finanțarea cheltuielilor necesare pentru acțiunile de combatere a corupției din Ucraina. Un proiect respectiv va fi implementat și la Cernăuți. Despre aceasta au declarat în timpul unei conferințe de presă reprezentanții Agenției daneze de Dezvoltare, care recent au demarat în țara noastră proiectul „Inițiative anticorupție UE în Ucraina”.

Eka Tkeșelașvili, șeful-coordonator al proiectului, a menționat că există două direcții de bază a programului de finanțare – acordarea unui sprijin instituțiilor responsabile de combaterea corupției și consolidarea dezvoltării administrațiilor publice locale.

„În următorii trei ani, în carul programului de finanțare vor fi incluse șase orașe exemplare din Ucraina. Potrivit informațiilor pe care le deținem, orașul Cernăuți va fi un partener prioritar deoarece se încadrează ideal în criteriile de selecție, a declarat Eka Tkeshelashvili menționând că proiectul anticorupție prevede o colaborare strânsă cu administrațiile publice locale, organizațiile non-guvernamentale și sursele mass-media.

Bugetul total al proiectului este de aproape 16 milioane de euro.

Lasă un răspuns