Unul dintre cele mai neobișnuite lacuri din lume se află în Ucraina. Ce îl face ieșit din comun? (Galerie foto)

YvnkkU2

Koiashskoe este un lac de sare de pe coasta peninsulei Kerch din Crimeea. La fel ca alte lacuri sărate din întreaga lume, apele lacului Koiashskoe au o nuanță impresionantă de roz, datorită prezenței unei alge microscopice care se dezvoltă în apă salină. Lacul nu este mare, de doar 4 kilometri lungime și 2 kilometri lățime, și o adâncime medie de 1 metru. Datorită acestor caracteristici, nenumăratele insule mici stâncoase ating suprafața lacului. Când apa se evaporă, sarea din lac se cristalizează în jurul acestor roci, dând naștere unor pietre de cristal extrem de interesante.

Lacul nu este foarte cunoscut turiștilor, dar este popular printre localnicii care spun ca noroiul lacului are proprietăți benefice sănătății. Lacul aparține rezervației naturale Opuksky, care a fost creată în 1998. Aceste fotografii frumoase au fost surprinse de fotograful ucrainean Serghii Anașkevych.

koyashskoye-salt-lake-10[2]koyashskoye-salt-lake-9[2]koyashskoye-salt-lake-7[2]koyashskoye-salt-lake-8[5]koyashskoye-salt-lake-4[2]koyashskoye-salt-lake-2[2]koyashskoye-salt-lake-1[2]koyashskoye-salt-lake-3[6]koyashskoye-salt-lake-5[6]

Sursa: Visit Ukraine; Descoperă.

Lasă un răspuns