„Vancicăuțiul este un sat de o mare bogăție sufletească” – Ștefan Gligor

1505732964_g3

Domnul Ștefan Gligor, directorul companiei agro-industriale private „Spicușorul de Aur”, a mărturisit că va acorda de azi înainte o atenție mai mare și mai mult sprijin satului de baștină Vancicăuți. Binecunoscutul antreprenor atât în țară, cât și peste hotarele ei, încearcă să compenseze timpul „pierdut”, accelerând eforturile spre binele localității de baștină.

„În ajunul celei de-a 75-a aniversări, toată atenția mea sa concentrat în satul Stroiești. Pe parcursul activității mele am construit de toate în Noua Suliță, Marșinți, Stălinești și altele. Acum aș dori să ajut cu ceva și satul Vancicăuți, așa că m-am gândit să compenseze timpul „pierdut”, spune Ștefan Gligor.

Executarea unor lucrări de reparații capitale a casei de cultură, finanțate de domnul Ștefan Gligor în anul 2016, a fost doar începutul acestei nobile sarcini. Recent lucrătorul emerit al agriculturii din Ucraina a sprijinit financiar repararea bisericii locale cu hramul „Sf. Dumitru”.

„Este frumoasă, maiestuoasă și are peste vreo 140 de ani. Însă, în ultima perioadă, lăcașul creștin nu a fost supus unor reparații capitale. Deci am intervenit. Prin urmare, toate cele trei echipe de lucrători care au efectuat reparații exterioare și interioare la biserica din Stroiești, s-au deplasat și în satul Vancicăuți”, adaugă antreprenorul.

Ștefan Gligor a fost mereu susținut de locuitorii satului. Cu ajutorul enoriașilor locali, lucrările de reparație și amenajare au fost finalizate în două-trei săptămâni, cu toate că erau panificate până la 1 noiembrie. În plus, din inițiativa familiei Gligor, satul Vancicăuți va avea un nou cimitir la intrarea căruia deja a fost ridicată o minunată troiță.

FOTO: novoselytsia.rayon.cv.ua

1505732970_g4

Lasă un răspuns