Vedete ucrainene au sărbătorit Crăciunul în Carpaţi

33

33Festivalul tradiţional de la Iaremcea al capodoperelor cinematografice ucrainene, care se desfăşoară în zilele de Crăciun, a adunat mai mulţi vestiţi artişti din capitală. În ajunul Cră­ciunului actorii Larisa Kadoc­inykova, Olga Sumska, Vitali Borysiuk, interpretele Natalia Bucinska, Maria Iaremciuk, împreună cu oaspeţii festivalului, au participat la concursul “Cea mai bună steluţă de Crăciun”, “Cei mai gustoşi colţunaşi” şi “Cea mai gustoasă colivă”.
În primul concurs a învins echipa Olgăi Sumska, care a prezentat o steluţă din boabe de grâu, pentru ca noul an să aducă belşug în toate. Cea mai gustoasă colivă a fost cea gătită de Vlada Litovcenko împreună cu Olga Bezsonova, redactor-şef al revistei “Otdohni!”. Iar în concursul pentru cei mai gustoşi colţunaşi învingătoare a devenit Natalia Bucinska, ea propunând colţunaşi cu vişine după o reţetă veche a Ivanei Gavron, fondatoarea festivalului.
În cadrul festivalului de la Iaremcea a avut loc şi o licitaţie de binefacere, iar mijloacele băneşti adunate vor fi folosite la restaurarea icoanelor din colecţia Muzeului etnografic din Ivano-Frankivsk. Pentru oaspeţii festivalului au fost demonstrate câteva filme din colecţia de aur a cinematografiei ucrainene.

Добавить комментарий