Veste mare pentru studenții cernăuțeni! S-a dat startul înscrierilor la Programul Global UGRAD pentru anul universitar 2019-2020

2

Studenții Universității Naționale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți pot studia un semestru în Statele Unite ale Americii. Joi, 10 octombrie, reprezentanții Programului internațional de schimb de studenți (Global UGRAD) s-au întâlnit cu studenții cernăuțeni. Evenimentul a avut loc în Sala Șevcenko a Universității, informează site-ul instituției, preluat de Libertatea Cuvântului.

În cadrul întâlnirii, studenții au aflat informații generale despre condițiile procesului de selecție, termenele de depunere a cererilor, cerințele pentru candidați, criterii și multe altele. În plus, au primit sfaturi practice importante pentru intervievare, un pas obligatoriu în timpul selecției.

De menționat că Programul Global Undergraduate Exchange (Global UGRAD) este sponsorizat de către Biroul pentru Educație și Cultură al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii (ECA). Acest program internațional de schimb educațional și cultural aduce viitori lideri în Statele Unite pentru a experimenta sistemul de învățământ american, a spori cunoștințele lor și pentru a explora cultura și valorile americane. De asemenea, acesta oferă studenților posibilitatea de a împărtăși culturi și tradiții cu oamenii din Statele Unite. Scopul programului este de a promova înțelegerea reciprocă între oamenii din Statele Unite și cei din alte țări.

Global UGRAD este deschis pentru toate domeniile academice de studiu și nu face discriminări pe bază de rasă, culoare, sex, orientare sexuală, religie, etnie, sau dizabilitate. Concurența pentru program este extrem de competitivă și pe bază de merit. Finaliștii vor fi selectați în bază de criterii de excelență academică, potențialul de lider și pregătirea lor pentru studii în Statele Unite ale Americii.

Добавить комментарий