Veste proastă pentru fumători! Se scumpesc țigările

759ac84d159e9a72d37ed2c842810b37

În viitorul apropiat se vor scumpi produsele de tutun, iar cel mai ieftin pachet de țigări va depăși 30 de grivne. Ministerul Finanțelor a decis să impoziteze după noi metode produsele din tutun. În cazul în care inițiativa va fi susținută de parlamentari, ea va intra în vigoare de la 1 iulie curent. De fapt, anterior Rada Supremă a modificat Codul Fiscal și a votat pentru majorarea accizelor la țigări pentru șapte ani.

Aceste schimbări sunt prevăzute în Acordul de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană. Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie efectuat de Serviciul de Stat pentru Statistică, fiecare al cincilea ucrainean este fumător. În prezent, 35,9% dintre bărbați și 7,0% femei rămân fumători înrăiți.

Anterior, Președintele Petro Poroșenko a semnat o lege care acordă organelor de autoadministrare locală dreptul de a impune interdicție vânzării de alcool în anumite ore ale zilei. Interdicția privind vânzarea de votcă, bere, vinuri și băuturi cu conținut scăzut de alcool nu se aplică în cazul restaurantelor. Astfel de interdicții privind vânzarea de alcool pe timp de noapte au fost deja introduse la Lviv, Ivano-Frankivsk, Cerkasy, Ujgorod, Luțk și alte orașe.

Lasă un răspuns