Vestitor al primăverii

DSC00072

DSC00072În fiecare an, la 1 martie, Sărbătoarea Mărţişorului ne încântă, ne aduce multă bucurie și trezește în inimile noastre speranțe noi. Ca de obicei, în fiecare an, Sărbătoarea Mărțișorului nu este uitată și la Mahala. Cu mare bucurie toți elevii Şcolii medii “Gr. Nandriş” din Mahala așteaptă ziua de 1 martie ca să facă schimb de mărțișoare ca simbol de mulțumire și recunoștință persoanelor apropiate.
Sosirea primăverii elevii școlii au întâmpinat-o cu cântece și poezii. Un con­cert de primăvară a fost organizat de către pedagogul-organizator, dna Mariana Zai­del. O mare plăcere a adus specta­torilor pie­sele “Legenda Mărțișo­ru­lui” și “Baba Dochia”, unde micii ac­tori au depus un mare efort pentru a transmite mesajul aces­tor piese, că întotdeauna primăvara învinge iarna, binele învinge răul. În rol de actori au fost elevii claselor a III-VII-a: A. Chișcar, D. Ostaficiuc, A. Scalovschii, N. Gostiuc și F. Prostebi. Pe parcursul concertului au răsunat cântece interpretate cu mult talent de elevele D. Iacobeț, V. Lis­tcova, A. Zavodscaia și C. Morar.
Sosirea primăverii ne aduce și ziua de naș­tere a marelui scriitor român Ion Crean­gă. În cadrul serbării elevii claselor a VI-VII-a au înscenat poveștile bunicului din Humulești: “La cireșe” și “Soacra cu trei nu­­­rori”.
La fel cum natura, odată cu sosirea acestui anotimp, se trezește la viață, capă­tă culoare și puteri, așa vă dorim şi noi sănătate şi împrospătarea forțelor, speran­țe şi optimism.
Cristina FEDOREAC-BUJENIŢA,  director-adjunct pentru munca educativă, ŞM Mahala

Добавить комментарий