Viatrovyci: Următorul pas spre ucrainizarea societății va fi adoptarea Legii „Cu privire la limba de stat”

31461732005_2fae7d95ff_k_1_650x410

Volodymyr Viatrovyci, directorului Institutului ucrainean de Memorie Națională, a declarat că după promulgarea legii învățământului în Ucraina, următorul pas spre ucrainizarea societății va fi adoptarea legii „Cu privire la limba de stat”, informează glavred.info, citat de Unian.

Acesta a declarat că Ucraina a realizat deja o serie de pași importanți spre ucrainizare, deși mai are încă un drum lung de parcurs.

„Procesul de ucrainizare este un proces destul de îndelungat. Din păcate, la momentul actual nu putem spune că procesul respectiv este implementat perfect.  Dar tot ceea ce sa făcut până acum, este extrem de important. De fapt, cota cântecelor în limba ucrainiană la stațiile radio și dublarea filmelor sunt niște pași extraordinari, care ne îndeamnă să mergem mai departe”, a spus Viatrovyci.

Directorului Institutului de asemenea a explicat de ce Ucraina are nevoie de o lege cu privire limbă de stat.

„De exemplu, în Marea Britanie nu există o astfel de lege. Faptul că limba ucraineană, în lipsa statalității Ucrainei era subjugată prin mijloace guvernamentale, pentru renașterea ei avem nevoie de o politică de stat deliberată. Sper că politicienii noștri vor găsi curaj și înțelegere pentru adoptarea acestei legi”, a concluzionat Viatrovyci.

Reamintim că recent directorului Institutului de Memorie Națională de la Kiev a fost inclus în lista persoanelor non-grata din Polonia.

Lasă un răspuns