Vicepremierul Italiei îl consideră pe Putin un președinte excelent

1068029150

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, l-a numit pe Vladimir Putin marele președinte. Acest lucru a fost raportat de ANSA.

„Voi lucra pentru ca relațiile [Italiei] cu Rusia să devină din nou bune. Putin este un președinte excelent. Și spun acest lucru pentru că cred, dar nu pentru că am fost plătit, așa cum scriu multe ziare”, a spus Salvini, care este și liderul Partidului „Liga”. De asemenea, politicianul a dat o apreciere înaltă activității Președintelui american, Donald Trump, Președintelui brazilian Jair Bolsonaro și premierului ungar Viktor Orban.

Anterior s-a comunicat că Matteo Salvini ar fi ajuns în centrul unui puternic scandal politic cauzat de publicarea pe site-ul american BuzzFeed a înregistrării audio a conversației președintelui Asociației Lombardia-Rusia Gianluca Savoini – unul dintre aliații lui Salvini – cu presupuși oameni de afaceri ruși.

S-a discutat despre o posibilă tranzacție de cumpărare a petrolului. Partidul ar fi putut obține dividende de la aceasta în sumă de 65 de milioane de dolari. Din materialele publicate de mass-media nu rezultă că tranzacția a avut loc. Atât Salvini, cât și Savoini au respins ipotezele cu privire la finanțarea partidului din Rusia, calificându-le drept neîntemeiate.

Cu toate acestea, procuratura Milanului a lansat o anchetă în care Savoini este suspectat de corupția internațională. Opoziția italiană a solicitat ca vicepremierul să ofere explicații în Parlament, dar Salvini a spus că nu are nimic de explicat.

Lasă un răspuns