Victor Orban: „În Ungaria există un guvern pro-ucrainean, iar în Ucraina este anti-maghiar”

1527258673-5706

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, intenționează să viziteze Ungaria săptămâna viitoare. Despre aceasta a comunicat, consilierul pe problemele securității naționale, John Bolton  pe Twitter.

Vizita este programată pentru luni, 11 februarie, a declarat șeful serviciului de presă al Primului Ministru al Ungariei.

Întrebat despre vizita lui Pompeo la Summitul -V4  Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a declarat că se va întâlni cu secretarul american de stat  pentru discuții cu privire la „probleme militare și probleme de securitate de pe ordinea de zi“, cu acordarea unei atenții deosebite Ucrainei. El a adăugat, că Ucraina este un „vecin important”, dar „poziția Ungariei creează dificultăți în cooperarea dintre Ucraina și NATO”.

Potrivit lui Orban, „în Ungaria, în prezent,  funcționează un  guvern pro-ucrainean, iar în Ucraina – unul anti maghiar, ceea ce generează doar conflicte”, notează interregionews.eu.

Ministrul ungar de externe Peter Siyyarto, remarcat faptul, că vizita lui  Pompeo demonstrează,  că Ungaria este un partener de încredere al NATO. Potrivit afirmațiilor lui,  Ungaria sprijină Alianța și Statele Unite în efortul global de combatere a terorismului și, în special, a organizației „statul  islamic“. Siyyarto , de asemenea, a  rostit   cuvinte de laudă și despre  Donald Trump.

„Ungaria n-a aderat niciodată la corul mainstream-ului politic european, care critică în mod constant deciziile externe și interne ale  administrației guvernamentale a lui  Trump“ – a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ungariei.

Ministrul de externe al Ungariei a declarat, că va organiza o conferință de presă comună cu secretarul de stat al SUA. Pompeo intenționează, de asemenea, să se întâlnească cu ministrul Apărării  Ungariei, Tibor Benke.

Lasă un răspuns