Viktor Orban: Este necesară o întâlnire cu Zelenskyi pentru a schimba relațiile cu Ucraina

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, March 9, 2017.   To match Special Report HUNGARY-ORBAN/BALATON    REUTERS/Francois Lenoir/File Photo - RC1BE9545E00

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a numit Ucraina o „țară mare” și a spus că așteaptă o întâlnire cu președintele Volodymyr Zelenskyi, notează Libertatea Cuvântului cu referire la Blikk.hu.

„Ucraina este o țară mare și se comportă în mod corespunzător», a declarat premierul maghiar, adăugând că după alegerea președintelui Ucrainei guvernul maghiar și-a exprimat în mod repetat disponibilitatea de a organiza ședințe bilaterale, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Dar ceva trebuie să se întâmple, pentru că în ciuda diferenței de dimensiune, suntem vecini», a spus el.

„Relațiile noastre au fost întrerupte. Situația trebuie schimbată. Pentru aceasta e necesară o întâlnire personală și spun cu modestie că așteptăm rândul nostru”, a declarat Viktor  Orban.

De menționat că Ungaria  a protestat vehement împotriva legilor ucrainene cu privire la educație și  limba de stat care restrâng considerabil drepturile comunității maghiare din Ucraina. (R.C)

Libertatea Cuvântului — www.lyberti.com

Добавить комментарий