Vizită de lucru la arhiva de stat al Ministerului Apărării al Ucrainei

Arhiva-Kiev

În conformitate cu planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării al Ucrainei şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova, în perioada  29 – 31 mai 2018 o delegaţie a Centrului de Cultură şi Istorie Militară din Moldova a efectuat o vizită de lucru la Arhiva de Stat al Ministerului Apărării al Ucrainei.

În cadrul vizitei membrii delegației au avut întrevederi cu conducerea Arhivei de Stat al Ministerului Apărării al Ucrainei și reprezentanței arhivei militare din orașul Odesa. Au fost puse în discuție probleme ce țin de dezvoltarea arhivelor militare, păstrarea fondurilor arhivistice, accesul publicului la dosarele arhivistice și utilizarea informației în scopuri de cercetare.

De asemenea membrii delegației au avut posibilitatea să lucreze cu fondurile de arhivă din perioada primului război mondial, care cuprind documente al unităților militare, foile matricole ale soldaților ce făceau parte din districtul militar Kiev. Au fost selectate informații ce țin de participarea militarilor basarabeni la acțiunile militare din perioada respectivă.

Lasă un răspuns