Volodymyr Zelenski: „Orice acord între Ucraina și Rusia poate fi încheiat doar în cazul unei retrageri complete a trupelor țării agresoare de pe teritoriul ucrainean”

12 09 2022 F 1

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a subliniat că în prezent nu are de gând să înceapă negocieri cu dictatorul rus Vladimir Putin, transmite  RBC-Ucraina cu referire la declarația șefului statului ucrainean într-un interviu pentru CNN. „Astăzi, nu. Nu văd nicio dorință din partea lor (Rusia — n.red.) ca negocierile să fie constructive. Cât despre ultimatumurile lor, nu-mi pasă cine a înaintat aceste ultimatumuri – el (Putin — n.red.) sau cineva altul. Acesta este principiul meu –  nu voi vorbi cu cei care înaintează ultimatumuri», a răspuns Președintele la  întrebarea despre negocierile cu Putin.

El a mai subliniat că orice acord între Ucraina și Rusia poate fi încheiat doar în cazul unei retrageri complete a trupelor țării agresoare de pe teritoriul ucrainean. „Știu că unele țări ne împing către procesul de la Minsk. Vreau ca lumea să recunoască că un lucru este o soluție diplomatică, şi altul este Minsk-2, -3, -5, -10. Acestea sunt două lucruri diferite, pentru că acel Minsk este o foaie de hârtie goală care va permite Rusiei să se odihnească înainte de următoarea invazie”, a opinat Președintele.

Anterior ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că Rusia nu refuză negocierile cu Ucraina, dar cu cât mai mult procesul este amânat, cu atât va fi mai dificil să se ajungă la un acord.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий