Volodymyr Zelenski: „Tot mai mulți oameni din lume sunt de partea Ucrainei, de partea binelui în această luptă cu răul”

28 03 2022 IN 1

Președintele Volodymyr Zelenski a menţionat că săptămâna care începe va fi foarte încărcată din punctul de vedere al diplomaţiei.  „Voi continua să mă adresez parlamentelor altor țări. Se prevede să fie o săptămână foarte încărcată din punct de vedere diplomatic. Prin urmare, nimeni nu va putea ascunde interesul ucrainean undeva în birouri politice sau în lacunele birocratice», a subliniat șeful statului în mesajul video postat pe Facebook, relatează Ukrinform.

Volodymyr Zelenski a accentuat că Ucraina nu va lăsa pe nimeni să uite de Mariupol și alte orașe ucrainene care sunt distruse de armata rusă. „Tot mai mulți oameni din lume sunt de partea Ucrainei, de partea binelui în această luptă cu răul. Și dacă undeva politicienii nu știu să-i urmeze pe oameni, îi vom învăța. Aceasta este baza democrației și a caracterului nostru național”, a mai spus Președintele. Potrivit lui, sprijinul oamenilor din Europa și din alte continente este foarte important pentru Ucraina. „Pentru că atunci când oamenii ies în piață, politicienii nu se vor mai preface că nu aud. Nu ne aud pe noi. Nu aud Ucraina», a relevat Președintele Volodymyr Zelenski.

În primele zile ale săptămânii, la 28-30 martie, în Turcia va avea loc runda ordinară a negocierilor între delegaţia Ucrainei şi cea a Federaţiei Ruse.  În interviul pentru mediile ruse Preşedintele Volodymyr Zelenski a declarat: „Ucraina nu va discuta cu Rusia problemele „demilitarizării” şi „denazificării”. Vreau să spun că nu ne vom aşeza la masa tratativelor pentru a discuta despre o oarecare demilitarizare, despre o oarecare denazificare. Pentru mice aceste noţiuni sunt absolut neînţelese”, a accentuat Volodymyr Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий