Zelenski i-a invitat pe ucrainenii care trăiesc în străinătate să se întoarcă în ţară, oferindu-le credite „abordabile” (VIDEO)

Screenshot_1

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat pe ucrainenii care trăiesc în străinătate să se întoarcă în ţară, oferindu-le credite „abordabile”.

„Statul nostru are foarte mare nevoie de voi, de cunoştinţele voastre, de talentul şi valorile voastre. Dorim cu adevărat să vă întoarceţi acasă pentru a construi o Ucraină prosperă», a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Zelenski a inaugurat astfel o iniţiativă guvernamentală denumită «Întoarce-te şi rămâi», menită să păstreze în ţară populaţia activă gata să emigreze şi să-i facă să se întoarcă pe cei deja plecaţi.

În cadrul acestui program, persoanele care doresc să înceapă o afacere sau să extindă o companie deja existentă vor putea beneficia de credite de 1,5 milioane de grivne (57.000 de euro) cu o dobândă anuală situată între 5% şi 9%, comparativ cu circa 20% pe piaţă.

Potrivit estimărilor guvernului publicate la sfârşitul lui 2018, circa 3,2 milioane de ucraineni aveau locuri de muncă permanente în străinătate şi între şapte şi nouă milioane lucrau acolo în mod provizoriu.

Добавить комментарий