Zelenski îşi trimite oamenii să înveţe politică într-un hotel de lux

62_original

Partidul preşedintele Volodimir Zelenski, care a o obţinut majoritatea absolută în Parlament la alegerile legislative, va organiza cursuri de formare pentru viitorii deputaţi, dintre care mulţi nu au experienţă politică, a anunţat luni şcoala organizatoare.

Peste 250 de viitori deputaţi vor studia timp de o săptămână bazele „strategiei politice”, macroeconomie, drept şi comunicare. Ei vor beneficia de instruire şi în ceea ce priveşte pregătirea bugetului de stat şi a proiectelor de lege, au declarat organizatorii acestor cursuri, care se vor derula într-un hotel de lux din Truskaveţ, regiunea Lviv.

Deputaţii, care îşi vor prelua mandatele până la începutul lui septembrie, trebuie să „dispună de la început de instrumente de muncă”, a explicat o purtătoare de cuvânt a partidului, Tetiana Ţiba, adăugând că totuşi „nu este timp pentru pregătiri lungi”, pentru că „societatea cere schimbări”.

Cursurile de formare sunt organizate în parteneriat cu o prestigioasă şcoală de economie locală şi vor fi ţinute de conferenţiari reputaţi şi de responsabili politici reformatori.

Din cei 424 de deputaţi din noua legislatură, peste 80% vor fi în parlament pentru prima dată, potrivit ONG-ului specializat Opora. Vârsta medie este de 41 de ani, o reducere cu 7 ani faţă de legislatura la final de mandat. Prezenţa femeilor a crescut cu 9%, la 88 de persoane.

Lasă un răspuns