Zelenski s-a văzut cu Merkel. Ce au discutat?

cZBLaEyPhUByPWEMlC01f4wzmU5LctKXmQcuXSnt

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a sosit marţi la Berlin, a pledat pentru aderarea Ucrainei la UE şi NATO în declaraţii făcute presei germane înaintea întâlnirii sale cu cancelarul Angela Merkel.

„Ucraina face deja parte din familia europeană. Ucraina şi-ar dori integrarea europeană, aceasta fiind cea mai mare dorinţă a poporului nostru”, a declarat Zelenski, într-un interviu apărut marţi în ziarul Bild.

„Dar realizăm că trebuie să obţinem rezultate convingătoare pentru a ne alătura spaţiului european pe plan economic, juridic, vamal şi digital”, a adăugat el.

Preşedintele Ucrainei a avut o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel şi o întâlnire cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier cu ocazia primei sale vizite oficiale în Germania, după preluarea mandatului la începutul lunii mai.

După întâlnirea cu Angela Merkel, cancelara germană a confirmat că s-a simțit rău în timpul ceremoniei de întâmpinare a președintelui Volodomir Zelenski, dar a spus că motivul a fost deshidratarea și că și-a revenit după câteva pahare cu apă.

Merkel a dat explicația după discuțiile cu Zelenski, la Cancelaria Federală, răspunzând îngrijorărilor jurnaliștilor care au văzut-o ceva mai cum depune eforturi pentru a-și menține echilibrul, la întâmpinarea președintelui ucrainean.

Cei doi lideri au discutat despre eforturile de soluționare a conflictului din estul Ucrainei.

Merkel a repetat că sancțiunile occidentale impuse Rusiei după anexarea Crimeei și declanșarea conflictului din Donbas, vor rămâne în vigoare dacă suveranitatea Ucrainei nu este restabilită.

Lasă un răspuns