Zelenski se opune vânzării terenurilor agricole către străini (VIDEO)

630_360_1568883363-602

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se opune ideii de a permite străinilor să cumpere terenuri agricole în Ucraina – scrie, agenția RBC, citată de rador. Dreptul privind achiziționarea de terenuri îl vor avea doar cetățenii ucraineni și companiile ucrainene.

În cadrul unei întâlniri cu un grup de fermieri, Zelenski a propus organizarea unor dezbateri publice ample cu privire la un model al pieței funciare ucrainene, menționând că această chestiune este una foarte sensibilă.

„În primul rând, pentru a risipi toate miturile, toate manipulările care au fost plantate în mintea cetățenilor în ultimii 20 de ani. În al doilea rând, pentru a găsi soluția optimă și echilibrată pentru o piață deschisă a terenurilor agricole” – a remarcat șeful statului.

Totodată, Volodimir Zelenski le-a prezentat fermierilor propria viziune cu privire la instituirea unui model al pieței funciare.

„Cel mai important lucru este că pământul aparține ucrainenilor. Modelul pe care îl propunem împreună cu guvernul prevede că doar cetățenii ucraineni și companiile ucrainene vor putea să cumpere sau să vândă terenuri” – a explicat președintele.

„Poveștile de groază despre chinezi, arabi sau despre extratereștrii care ne vor lua pământul şi îl vor transporta în vagoane sunt doar aberaţii” – a adăugat Volodimir Zelenski.

Добавить комментарий