Zelenski vrea să ajungă la un acord cu Rusia asupra unui schimb privind toți prizonierii rămași

336293a-ze-obmen-690

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat miercuri că intenţionează să ajungă la un acord cu Rusia asupra unui schimb care să se refere la toţi prizonierii rămaşi, în timpul întrevederii pe care o va avea cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja summitului de săptămâna viitoare de la Paris.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Kiev alături de premierul Suediei, Stefan Lofven, aflat în vizită oficială în Ucraina, Zelenski a mai spus că va discuta în timpul summitului de la Paris despre organizarea de alegeri locale în regiunea Donbas, insistând ca acestea să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia ucraineană şi cu participarea de candidaţi ucraineni.

În timpul conferinţei de presă Zelenski i-a mulţumit premierului suedez pentru sprijinul constant acordat de Suedia suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi pentru poziţia sa clară privind menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei. De asemenea, preşedintele Ucrainei i-a solicitat Suediei să ajute Ucraina la reconstrucţia infrastructurii, inclusiv în regiunea Donbas.

Добавить комментарий