Zelenskyi, despre problemă lingvistică din Ucraina

zelenka

Volodymyr Zelenskyi, candidat la funcția de președinte al Ucrainei, a vorbit despre atitudinea sa față de o problemă lingvistică. Candidatul și-a detaliat poziția într-un interviu acordat RBK-Ucraina, notează Libertatea Cuvântului. „În primul rând Legea cu privire la funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat trebuie supusă unei analize profunde. E necesar de a afla care este opinia societății publice pe marginea acestei legi”, menționează Zelesnkyi.
„Astăzi vrem să protejăm limba ucraineană. Este un lucru este normal. Este limba acestei țări și limba ucraineană de stat. În același timp, unii oameni spun că legea respectivă va interzice să vorbim în rusă, tătară, poloneză sau mahiară, undeva în Transcaratia. Nimeni nu explică nimic”, menționează V. Zelenskyi. Potrivit lui, astfel de chestiuni uremează să fie soluționate prin consultarea opiniei poporului, adică prin referendum.
Amintim că la începutul săptămânii curente președintele Radei Supreme, Andrii Parubii, a declarat că Legea privind funcționarea limbii ucrainene va fi adoptată joi, 25 aprilie.

Lasă un răspuns