Zelenskyi despre viitorul relațiilor dintre Ucraina și Rusia:  „Timpul vindecă rănile ”

3j0a4977_id54483_650x410_1_650x410

Ucraina poate sta la aceeași masă de negocieri cu Rusia, dar relațiile dintre țări ar trebui să fie pragmatice. În același timp, perioada necesară restabilirii relațiilor dintre Ucraina și Federația Rusă depinde de Rusia, susține președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi într-un interviu acordat Interfax- Ukraina, notează Libertatea Cuvântului.

„Nu știu  de câți ani este nevoie pentru a restabili relațiile la nivelul la care au fost înainte de război. Cred că pentru mulți oameni din țară acest lucru este imposibil. Apare din nou  problema generațiilor. Pentru generațiile viitoare, poate e posibil. Timpul vindecă rănile „, a spus Zelenskyi.

În același timp, Zelenskyi consideră că relațiile dintre ucraineni și ruși pot fi construite într-un format pragmatic.

„Adică, în Ucraina rușii nu vor întâmpinați cu pâine și sare. Dar dacă ei vor veni la noi pe timp de pace, de  exemplu la Truskaveț, le vom spune OK. Plătiți bani și poftim tratați-vă. Vor exista realții economice pragmatice. Nu îmi pot imagina ce alte măsuri trebuie luate și cât timp va trece până ne v-om întâlni  din nou ca oameni apropiați”, a concluzionat președintele ucrainean.

P.S. Truskaveț – este una dintre cele mai cunoscute regiuni balneare situată în regiunea Lviv, Ucraina. Stațiunea este situată la poalele Munților Carpați și este considerată cea mai curată zonă din punct de vedere ecologic. Aici se găsește o mare diversitate de ape minerale – 25 de surse, care sunt recomandate pentru tratamentul bolilor inflamatorii cronice ale rinichilor, ficatului și hepatomegalie, boli metabolice, inclusiv diabetul zahărat, etc.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns