Zelenskyi nu planifică o vizită la summitul NATO din decembrie

1558047970_0_0_1043_587_600x0_80_0_0_f8bbd9c91c110240a666edd33cca06bb

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, nu planifică o vizită la summitul NATO de la Londra, deoarece acest lucru nu este prevăzut de formatul reuniunii. Anunțul a fost făcut miercuri de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-atlantică al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în ​​cadrul unei reuniuni comune a Comisiilor Parlamentare pentru Integrare Europeană și Afaceri Externe, notează Libertatea Cuvântului.

„Formatul reuniunii de la Londra nu este definit ca un summit al alianței, ci ca o  întâlnire la nivel înalt. La Londra nu sunt prevăzute întâlniri cu țările partenere. Cel puțin deocamdată», a spus Dmytro Kuleba.

În același timp, el a dat asigurări că președintele acordă o atenție considerabilă cooperării cu  NATO.

„Faptul că Zelenskyi va avea o întâlnire la Kiev cu Consiliul Atlanticului de Nord, denotă atenția  pe care președintele o acordă  cooperării cu NATO», a declarat vicepremierul.

De menționat că viitorul summit al NATO, dedicat împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea organizaţiei, va avea loc la Londra pe 3 şi 4 decembrie.

Reamintim că Consiliul Atlanticului de Nord, adică reprezentanți ai celor 29 de aliați, împreună cu secretarul general Jens Stoltenberg, vor vizita Kievul la 31 octombrie.

Добавить комментарий