Zelenskyi: O întâlnire cu Putin e necesară pentru a pune capăt războiului (video)

14183

În timpul unei conferinței de presă ce avut loc astăzi la Kiev, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a anunțat necesitatea unei întâlniri bilaterale cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului din Donbas, scrie Libertatea Cuvântului cu referire la Ukrinform. Potrivit președintelui, perspectivele unei astfel de întâlniri nu au fost încă discutate.

„Ne putem întâlni doar în două formate: „formatul normand ”și întâlnirea mea directă cu președintele Rusiei. Nimeni nu vorbește direct despre această întâlnire, pentru că toți sunt împotrivă. Credeți că acest lucru este imposibil … Eu știu un lucru: această întâlnire ar trebui să aibă loc, dacă vrem să punem capăt războiului. Dacă vorbim doar despre „formatul normand”, în forma actuală, le sunt foarte recunoscător partenerilor noștri occidentali pentru faptul că cel puțin avem ceva”, a spus Zelenskyi.

Șeful statului ucrainean a precizat că este pregătit pentru negocieri directe cu Vladimir Putin privind eliberarea prizonierilor de război și a cetățenilor reținuți de Ucraina.

«Sunt gata pentru negocieri directe cu privire la întoarcerea în Ucraina a cetățenilor noștri «, a subliniat el.

Добавить комментарий