Zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic ar putea costa până la 21,6 miliarde de dolari

zid_45030000

Zidului de la frontiera dintre SUA şi Mexic, propus de preşedintele american Donald Trump, ar urma să coste până la 21,6 miliarde, iar construirea lui ar dura trei ani şi jumătate,potrivit unui raport intern al Departamentului american pentru Securitate Internă,relatează în exclusivitate de Reuters.

Construirea zidului de la frontiera dintre SUA şi Mexic, propus de preşedintele american Donald Trump, ar urma să coste până la 21,6 miliarde şi ar fi nevoie de trei ani şi jumătate pentru a fi finalizat, potrivit unui raport intern al Departamentului american pentru Securitate Internă, relatează în exclusivitate Reuters.

Costul proiectului potrivit documentului intern dezvăluit de Reuters este cu mult mai mare decât cifra de 12 miliarde de dolari menţionată de Trump în timpul campaniei electorale, dar şi decât cifrele avansate de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, şi liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, care estimau costul proiectului la 15 miliarde de dolari.

Documentul ar urma să fie în curând prezentat secretarului pentru Securitate Internă, John Kelly, însă Administraţia Trump nu este obligată să ţină cont de recomandările din acest raport.

Potrivit planului inclus în document, proiectul ar urma să fie împărţit în trei faze de construire a unor garduri şi ziduri pe o distanţă de aproximativ 2.000 de kilometri şi ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american pentru Securitate Internă a declarat că “nu poate comenta sau confirma posibila existenţă a unor documente pre-decizie, supuse dezbaterii”.

Sursa: independent.md

Добавить комментарий