Ziua 25 decembrie ar putea deveni zi liberă

original

Ziua 25 decembrie, când creștinii sărbătoresc pe stil nou Nașterea Domnului – Crăciunul, ar putea deveni în Ucraina zi liberă. Despre aceasta a declarat președintele Comisiei parlamentare pentru cultură și spiritualitate, Mykola Kneajyțkyi, scrie upn.in.ua.

„Ziua de 25 decembrie trebuie declarată zi de odihnă și de sărbătoare, precum este declarată și ziua de 7 ianuarie, deoarece în Ucraina locuiesc un număr semnificativ de romano-catolici și protestanți”, a spus Kneajyțkyi

Anterior, Președintele Parlamentului, Andrii Parubii, a declarat că proiectul de lege referitor la ziua de 25 decembrie va fi inclus marți pe ordinea de zi a Radei Supreme, pentru a fi examinat de către deputați. În caz dacă propunerea va fi susținută, proiectul de lege ar putea fi votat în Parlament la 16 noiembrie.

Potrivit autorilor documentului, declararea zilei de 25 decembrie ca zi de odihnă va consolida relațiile de prietenie între comunitățile religioase creștine atât în interiorul țării cât și în afara Ucrainei.

Lasă un răspuns