Ziua internațională a pisicii. Cele mai scumpe 10 pisici din lume

pisica-albastru-de-rusia

Celebrată pe 8 august, Ziua internațională a pisicii este dedicată unuia dintre cele mai populare animale de companie din lume. Inițiativa acestei zile i-a aparținut, în 2002, Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund of Animal Welfare).

În această zi, multe adăposturi pentru animale ţin cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline şi încurajează oamenii să adopte o pisicuţă, căci interacţiunea cu aceste minunate animale de companie reduce stresul, alungă singurătatea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Albastru de Rusia

Albastru de Rusia este numele unei rase de pisici originară din Rusia. Are blana scurtă și gri. Speranța de viață este de peste 15 ani.

Prețul: 400-2000 dolari

Serengeti

Rasa a fost creată de biologul Keren Sausman, patroana unei crescătorii de pisici din California, numită Kingsmark Cattery. Pentru obținerea unei pisici cu aspect de serval s-au încrucișat rasele Bengaleză și Oriental Shorthair. În concluzie, pisica de rasă Serengeti a fost obținută pentru prima dată în California, în prezent ea apare în mai multe zone ale globului: în SUA, Europa, Rusia, Australia și Marea Britanie.

Prețul: 600-2000 dolari

Elf

Această rasă este una tânără, apărând în anul 2006. Pisicile Elf sunt extrem de prietenoase, inteligente, comunicative, curioase și foarte devotate. Fizic se remarca prin urechiușele cu vârfurile întoarse spre exterior, dar și prin faptul ca nu au blană.

 Prețul: 2000 dolari

Toyger

Pisica Toyger este o rasă de talie mare, care seamănă cu un tigru, după cum îi spune și numele. Creatorul ei a afirmat că își dorește astfel să îi inspire pe oameni să se gândească la conservarea tigrilor în sălbăticie.

Prețul: 500-3000 dolari

Pisica American Curl

Această este o rasă de talie medie, creată în anul 1981 în California. Ea poate avea blăniță lungă sau scurtă și poate fi de mai multe culori. Se remarcă prin urechiușele îndoite în exterior și prin față extrem de gingașă. Este foarte prietenoasa atât cu celelalte animăluțe, cât și cu oamenii.

Prețul: 1000-3000 dolari

Pisica Bengal

Aceasta rasa a fost creata prin incrucisarea leopardului asiatic cu o pisica domestica. Le place foarte mult sa inoate si, in ciuda dimensiunilor destul de mari (4-8  kg), le place sa se urce pe urmarul stapanilor lor.

Prețul: 1000-4000 dolari

Pisica Safari

Pisica Safari a fost creata in anii ’70 in SUA si este un hibrid al pisicii Geoffroys din America de Sud. Aceasta este un animalut neobisnuit, avand un aspect salbatic combinat cu unul plin de afectiune. Un numar limitat de pisici Safari a fost creat pentru a deveni animale de companie, in timp ce alte cateva exemplare au fost create pentru a ajuta in studierea leucemiei.

Prețul: 4000-8000 dolari

Pisica Khao Manee

Despre pisica Khao Manee s-a auzit inca din anii 1350 in Tamra Maew sau “Cartea poeziilor cu pisici”. Aceasta era considerata o pisica regala ce aducea noroc, longevitate si bogatie.

Prețul: 7000-10000 dolari

Pisica Chausie

Aceasta este una dintre cele mai rare rase, fiind creata prin incrucisarea unei pisici domestice cu una din jungla. Este extrem de sociabila si prietenoasa atat cu oamenii, cat si cu celelalte animalute.

Prețul: 8000-10000 dolari

Savannah

Aceasta rasa a fost creata prin incrucisarea unui serval african si a unei pisici domestice. Este cea mai mare pisica, ajungand la 15 kg si 60 cm in inaltime. De asemenea, este extrem de inteligenta, calma, curioasa si activa. Ii place mult sa se joace si sa inoate.

Prețul: 4000-22.000 dolari

Lasă un răspuns