Ziua toleranței și bunătății la CIE Cupca

75501054_1122337144804580_725980838893715456_n

Zilele trecute am sărbătorit Ziua Bibliei, Ziua Bunătății și Ziua Toleranței. Cu acest prilej în incinta CIE Cupca a fost organizată o măsură cu caracter educativ.

Elevii clasei a VI-a sub îndrumarea dirigintei lor de clasă Lidia Olar au pregătit un montaj literar-artistic-muzical cu acest generic. În proză și versuri elevii au recitat în limbile română și ucraineană despre relațiile dintre oameni, despre înțelegere, bunătate, toleranță, milostenie, răbdare… S-au interpretat și câteva cântece.

Pe ecranul multimedia toți cei prezenți în sală au privit câteva filme de desene animate de scurt metraj despre relațiile dintre maturi și copii, despre atitudinea față de animale, despre milostenie și ajutorul reciproc etc.

„Toleranța este celălalt nume al Libertății”. Definiție clasică de Mahatma Gandhi. Câte un bilețel cu această inscripție am primit toți când am intrat în sală. La fine ne-am luat toți de mâini având și inscripția pe ecran „Noi suntem diferiți, noi suntem asemănători, noi suntem egali”, demonstrând un adevărat Flashmob al Toleranței.

Eleonora SCHIPOR

Добавить комментарий